Beleefweek IVN

Beleefweek IVN van 2 – 5 september 2021 wordt voor het eerst georganiseerd door de natuurorganisatie IVN. Er worden leuke activiteiten in de Drents Friese Grensstreek georganiseerd. Deze Drents-Friese grensstreek heeft een groot aantal natuurgebieden, prachtige dorpen, landerijen en landgoederen. Deze streek is een goed voorbeeld van een Drents esdorpenlandschap dat rijk is aan cultuurhistorische waarden. Ook vanuit Vakantiehuisjes-Drenthe kun je op bijvoorbeeld de fiets stappen en een uitgestippelde fietsroute doen. Maar er is meer te doen in bv. Nationaal Park ’t Dwingelderveld.

Beleefweek IVN

De IVN

De IVN natuur educatie. De IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, belangrijk en gezond de natuur is. Er worden cursussen, projecten, campagnes en natuuractiviteiten georganiseerd. Kijk eens op de site van de IVN er wordt zoveel georganiseerd! Misschien wil je lid worden, dit kan al voor ca. € 25 per jaar.

Programma Beleefweek IVN

2 september   Veldsymposium
Dieren in de wildernis
Struinen met een gids

3 september  Dieren in de wildernis
Rolstoelexcursie
Oerrrr Wildwandeling voor kinderen
Het landschap vertels

4 september  Schapen en de heide
Het landschap in beeld
Sporen uit de tweede Wereldoorlog
Natuuravontuur met de boswachter
Stiltewandeling|
Reeënwandeling

5 september  Struinen met een gids
Daar pluk je vruchten van
Wandeling met de boswachter
Wildplukken in de natuur

Iedere dag:

Picknick met streekproducten (fietsroutes met stops om je picknickmand te vullen)
Beleef het landschap

Individuele Wandel en Fietsroutes

Er zijn een 2 tal fietsroutes uitgezet, speciaal voor deze Beleefweek IVN. Dit zijn het picknick arrangement. Er is een noordelijke en een zuidelijke fietsroute uitgezet. Deze routes komen bij (boeren)bedrijven langs waar je procucten kunt kopen ten behoeve van je picknick. Via knooppunten kun je deze routes fietsen op een zelfgekozen moment. Als deelnemer zie je dat de Drents-Friese grensstreek erg mooi is en dat er ook vele mooie producten uit deze streek komen.

Info Beleefweek IVN

Voor meer informatie kun je terecht bij Drenthe.nl

IVN Natuurreducatie, De groene plantage

Plantage Middenlaan 2c

1018 DD Amsterdam

Er zijn meerdere streken/provincies bv Drenthe die een eigen district hebben. Ben je geïnteresseerd kijk dan eens op het web.

 

IVN Beleefweek