bloeiende heide dwingelderveld

Bloeiende heide Dwingelderveld

Bloeiende heide Dwingelderveld. In augustus tot in september bloeit de heide paars. Een prachtig gezicht, die grote paarse vlakken in de natuur. Nationaal Park ’t Dwingelderveld is zo’n plek waar de heide prachtig paars kleurt. Als je dit ook wilt aanschouwen, wacht dan niet te lang, de intense paarse kleur neemt in september al weer af.

Wandelroutes bloeiende heide Dwingelderveld

Wil je de bloeiende heide Dwingelderveld zien? Er zijn talloze wandelroutes, fietsroutes, MTB-routes en ruiterpaden te vinden in het uitgestrekte Dwingelderveld. Via Natuurmonumenten hebben we een mooie heide wandelroute gekregen. Wil je de bloeiende paarse heidevelden zien! Download dan dit heiderouteboekje en ga op ontdekking in de grote Dwingelose heide. De route is ca. 5 km.lang en is kindvriendelijk. Tijdens deze gevarieerde wandeling kom je misschien wel de schaapsherder tegen met zijn kudde schapen.

bloeiende heide dwingelderveld

’t Dwingelderveld in Drenthe

’t Dwingelderveld is ca. 3500 ha. groot. Het heeft enorme vergezichten en prachtige wolkenluchten. Je ziet er nog een ongestoorde horizon, je kunt eindeloos ver kijken. Het is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Er zijn laagtes, ook wel slenken genoemd en hoge zandruggen. Je vindt er heide, bos, jeneverbosjes en ca. 40 vennen. Een deel van de vennen zijn in de IJstijd ontstaan, Pingo’s. Het Dwingelderveld is een echt Oer landschap!

Bewoners van ’t Dwingelderveld

Door de afwisselende natuur, is er grote diversiteit aan flora en fauna. Er is een uitkijktoren bij het bezoekerscentrum, klim eens naar boven en kijk over de heide. Misschien spot je wel kraanvogels, roofvogels en luister naar de typische roodborsttapuit en boomleeuwerik. Bijzondere vlinders en adders. Ja teveel om op te noemen. Er zijn 2 schaapskuddes. 1 schaapskooi in Ruinen en een schaapskooi in Lhee. Grote kans dat je een schaapskudde tegenkomt. Een prachtig gezicht de herder met zijn schapen en natuurlijk zijn assistenten: de herdershonden.

Verblijf bij het Dwingelderveld

Aan de rand van NP ’t Dwingelderveld kunt u verblijven in 1 van de vakantiehuisjes. Er zijn luxe vakantiebungalows tot 8 personen, authentieke Noors vakantiehuis tot 7 personen en een groepsaccommodatie met Sauna 8/18 personen. Ge├»nteresseerd: kijk dan eens voor beschikbaarheid op onze website.

Wil jij ook genieten van de prachtige natuur en ontspannen in je vakantieverblijf: Kom en ervaar ‘ook t Dwingelgevoel…