Buitenspelen in Drenthe, een groot avontuur

Voor kinderen is buitenspelen een must. Het is gezond je bent in de frisse lucht en je beweegt.

Een gezonde activiteit

Voor kinderen is buitenspelen een must. Het is gezond je bent in de frisse lucht en je beweegt. In Nederland krijgen de kinderen steeds meer overgewicht. Dit is niet zo vreemd, als je bedenkt dat ze dagelijks achter de computer spelletjes en gamen of zelfs tijdens het televisiekijken en tegelijk op hun mobiele telefoon spelletjes doen of niet te vergeten het hele sociale media gebeuren. Als je dat ziet dan missen deze kinderen wel iets. Wat zou het er anders uitzien als de kinderen meer naar buiten gaan om heerlijk te ravotten en buiten te spelen.

Minder overgewicht, immers je bent in beweging in de frisse lucht, je hebt geen tijd om te snoepen en tussendoortjes te nemen. Het is goed voor de ontwikkeling, zowel de motorische ontwikkeling, je bent lekker actief maar ook voor je sociale ontwikkeling is het goed, door het spelen met andere kinderen worden ze sterker en socialer. Vooral in het bos en in de natuur kunnen ze goed hun fantasie gaan gebruiken. En niet onbelangrijk, ze worden minder beinvloed door de buitenwereld en kunnen zich zelf beter ontwikkelen.

Maar deze voordelen van het buitenspelen gelden natuurlijk ook voor de ouders. In de meivakantie heerlijk met je kinderen naar buiten en avonturen beleven in de natuur, dat is toch super. Samen ondernemen en beleven, dat blijft je bij en het zijn fijne herinneringen voor later.

Hieronder een paar activiteiten voor stoere avonturen in Drenthe.

Klimmen en klauteren, hutten bouwen en heerlijk ravotten in de bossen, dit kan natuurlijk dichtbij in de bossen van het Dwingelderveld en Vakantiepark Zonnetij

Belevingspad in Hoogersmilde

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold Appelscha

Plankenpad in het Dwingelderveld

Roekpad, speelbos en belevingspad Echten

Green Edge Speelbos Pesse

Belevingspad Struunpad Koekangerveld

Speelbos Lorken Drouwen

 

En nu op avontuur in de natuur ……………….