cultuur snoeven Meppel

Cultuur snoeven Meppel

Cultuur snoeven in Meppel, een dagje stad in Drenthe. Meppel ligt dichtbij en is leuk om te bezoeken. Meppel is uniek, het ligt tussen drie natuurgebieden in. Het is een gezellig winkelstad met grachten, pleinen, en leuke straatjes met terrasjes en bijzondere winkeltjes. Je kunt er ook het nachtleven in, er is een bioscoop, een discotheek en vele soorten restaurants, bars en cafeetjes. Een bezoek is een leuke activiteit voor een weekendje weg bij Vakantiehuisjes.

Geschiedenis Meppel

In de middeleeuwen werd Meppel opgericht. Het begon met een paar boerderijen te plaatsen op een plek waar alle beken en beekjes van zuidwest Drenthe bij elkaar kwamen. Voorbij Meppel stroomde al dit water naar het zuiden, richting de Zuiderzee. Een mooie centrale plek. In 1422 werd de grote kerk gebouwd. Omdat het voor de Meppelaars financieel niet meeviel, hebben ze zich beklaagd bij de bisschop David van Bourgondië. Deze gaf hun toestemming om 2 x per jaar een markt te organiseren. Een in het voorjaar en 1 in het najaar. Dit om meer reuring te krijgen in Meppel en misschien dat er dan eindelijk iets te verdienen viel. Het bleek een groot succes, van ver kwamen de kooplieden in de vijftiende eeuw naar de jaarmarkten van Meppel. Er vestigden zich vele ambachtslieden in de stad, dit zag je alleen in Meppel en niet in de rest van Drenthe. De scheepvaart is altijd belangrijk geweest voor Meppel. De goederen werden hier ingeladen en over het water vervoerd via de Zuiderzee naar de steden in Holland en Zeeland. Vooral turf, ook wel het bruine goud genoemd, werd er geladen in de schepen. In Meppel is een Herengracht, een Keizersgracht en een Prinsengracht, net als in Amsterdam.

Activiteiten Meppel Cultuur snoeven Meppel

Meppel is een stad met leuke evenementen. Een begrip is “Donderdag Meppeldag” Een grote markt met thema’s in de horeca aangelegenheden. Maar ook het grachtenfestival is een bezoek waard. Er zijn diverse wandelroutes door de deze historische stad uitgestippeld. Een stadswandeling langs Jugendstilpanden en grachten en bijzondere bouwstijlen en de historische grote kerk is een leuke activiteit: https://www.drenthe.nl/fietsen-wandelen/routes/3245941101/stadswandeling-meppel

Ook een leuke activiteit voor groepen tijdens een weekendje weg bijvoorbeeld is voor familie of vrienden het Happen en Stappen Arrangement. Ontdek onder leiding van een gids de mooie bijzondere plekjes in de stad. Tijdens deze wandeling krijg je een 3-gangen menu op verschillende locaties. De groep moet minimaal uit 10 personen bestaan. Voor meer info kun je terecht bij Tourist Informatie Punt/Riemer Barth Boekenhandel.

Cultuur snoeven Meppel een aanrader voor een dagje uit.