De Drentse Koe Speelboerderij

De Drentse Koe een activiteit op de leukste speelboerderij in Drenthe. Ook  als je op een regenachtige dag verblijft in een van onze vakantiehuisjes kun je deze bezoeken. Hier kun je diverse arrangementen boeken, voor kinderfeestjes, familiedag of gewoon een dagje vertier op de boerderij. De kinderen kunnen lekker buiten spelen met nog een echt “boerengevoel” op de kinderboerderij. Dieren aaien, springen en klimmen, rondrijden op een trekkertje. er is een grote speeltuin. Als het weer niet zo mooi is, kun je ook binnen spelen. Als ouders kun je er lekker bij gaan zitten en laat de kinderen maar spelen. Er zijn diverse speeltoestellen, bijvoorbeeld een glijbaan, op de speelzolder zijn grote blokken om mee te spelen, een overdekt springkussen. een interactief spel. Er is een speelmanege. Panna voetbalvelden in glow in the dark. Of oud hollandse spelen. Niet onbelangrijk, de schuur is verwarmd.

de drentse koe speelboerderij

Waterspeelplaats

Er is een waterspeelplaats, deze is in de voormalige koeienstal, dit is een spel een combinatie van manuele waterspeeltoestellen en Spray Park. Diverse toestellen die passen in het thema boerderij. Het is geen zwembad maar je wordt wel nat, dus neem wel je zwemkleding en een handdoek mee. De waterspeelplaats is geopend bij een buitentemperatuur van 16 C.

Klimmen boven koeien

Er is een klimtoestel dat boven de koeienstal hangt. Je klimt en klautert dus boven de koeien. Soms zijn de koeien in de wei, maar het klimmen kan zo wie zo doorgaan.

Familiefiets

Ook kun je een familiefiets huren. Je kunt dan met deze fiets een 7 km. lange fietstocht doen door de prachtige omgeving van de Dokter Larijweg. Dit is een weg met meer dan 1000 perenbomen, aan deze weg staan ook mooie oude boererijen. De familiefiets is geschikt voor max. 4 personen, maar je kunt er fietsaanhangers aankoppelen voor 2 personen en op die manier kun je een soort van trein maken. In totaal is er ruimte voor 16 personen.

Boerenbiljart

Het boerenbiljart is voor jong en oud. Er zijn 17 tafels, waarbij je het balletje met een bezemstok naar het gat moet stoten. Om het spel de bemoeilijken staan er schapen en koeien op de baan.

De Drentse Koe Speelboerderij ligging

De Drentse Koe ligt in Ruinerwold op ca 20 kilometer afstand van onze vakantiehuisjes (20 minuten rijden) Een uitje voor jong en oud op de boerderij.

 

de speelmanege