Fietsen Dwingelderveld

 

Fietsen in het en om het Dwingelderveld

Fietsen Dwingelderveld / Het Nationaal Park ’t Dwingelderveld

een natuurgebied van ca 3200 hectare groot. Een uniek stuk natuur waar je eindeloos kunt fietsen. Er zijn veel routes en fietsknooppunten. Stap op je fiets en start in je achtertuin en fiets direct dit uitgestrekte heidegebied in.

 

fietsen Dwingelderveld

 

Natuurgebied ’t Dwingelderveld

Dit unieke stuk natuur biedt veel mogelijkheden. Je kunt er eindeloos fietsen. Er is een groot aanbod van fietsroutes. Ook veel mountainbike routes. Maar ook wandelroutes en ruiterroutes. U vindt hier afwisselende natuur. Een groot nat heide gebied, dat in augustus/september helemaal paars kleurt. Afwisselend met loof- en naaldbossen. Maar ook vennetjes en pingo’s. Door deze afwisseling vindt¬† je daarom ook een diversiteit aan dieren. Er zijn grote grazers, zoals koeien en schaapskuddes. Maar ook reeen, dassen, vossen, veel vogelsoorten en bijzondere vlinders en insecten.

 

Fietsen en routes

Zoals we al eerder aangaven zijn er veel fietsroutes uitgezet. Met veel fietsknooppunten. U kunt te kust en te keur. Deze routes gaan ook naar andere Nationale Parken. De Landelijke omgeving met de Brink- en Esdorpen. De mooie rietgedekte boerderijen. En de gastvrije bevolking. Neem bijvoorbeeld het groene brinkdorp Dwingeloo. Het ligt op ca 2 kilometer afstand. Hier kunt u een terrasje pakken. Er zijn winkels en goede restaurants. Voor elk wat wils.

Vakantiehuizen Dwingelderveld

de bosuil 8 personen

 

De vakantiehuizen staan direct aan het NP ’t Dwingelderveld. U kunt zo met uw fiets vanuit het vakantiehuis op de routes komen. Waar vindt je dit nog. Al dit natuurschoon in de achtertuin. Waar u eindeloos kunt fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. Of misschien wilt u met uw hond heerlijke wandelingen maken. Dit alles is mogelijk vanuit onze vakantiewoningen.

Waarom in onze vakantiehuizen:

  • luxe woningen
  • ontspannen bij houtkachel
  • stoomcabine/ligbad
  • van alle gemakken voorzien
  • voor grote en kleine groepen
  • authentieke Noorse vakantiehuizen
  • op kleinschalig vakantiepark

Waarom niet, kom fietsen op het Dwingelderveld en geniet