fietsroutes 3 Nationale Parken Drenthe

Fietsroutes door 3 Nationale Parken in Drenthe

Als je in een van onze vakantiehuizen verblijft, stap dan eens op de fiets en ga dan per fiets Drenthe ontdekken, geniet van de rust en ruimte en kom weer opgeladen thuis.

Drenthe de fietsprovincie van Nederland, telt maar liefst 3 Nationale Parken! Ieder met zijn eigen verhaal en karakter. Drenthe is daarom het ideale decor voor een fietsvakantie of een dagje fietsen door de prachtige omgeving. Ga je op de fiets de omgeving verkennen, dan zie je heide, bos, vennetjes en zand. Maar ook pittoreske dorpen, hunebedden en veel meer moois. Hieronder 3 fietsroutes door de Nationale Parken in Drenthe. Je kunt natuurlijk ook de bewegwijzerende route of je eigen routes samenstellen met het fietsknooppunten netwerk.

Fietsroutes Nationaal Park Dwingelderveld Drenthe

Het stilste gebied van Nederland. NP ’t Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa (ca. 3700 ha. groot). Je kunt hier van eindeloze, ongestoorde horizon genieten. Het Dwingeldeveld is door de tijd gevormd door de hoogteverschillen. In de ijstijd kwam er keileem in de grond terecht waardoor het water direct wegzakte in de bodem. Hierdoor is het gebied nog steeds afgewisseld door laagtes met veen en hogere delen met heide en bebossing.:

Fietsroutes Nationaal Park Drents-Friese Woud

NP Drents-Friese Woud is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. 6150 ha. bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland, rondom de grens van Drenthe en Friesland. Er zijn 3 uitkijktorens waar je prachtige vergezichten hebt over dit grote natuurgebied.

Fietsroutes Nationaal Park Drentsche Aa

Je kunt dit beek- en esdoornlandschap op de fiets volgen van Grolloo tot aan Groningen. De routes gaan over omzoomde klinker- en zandwegen.

Kortom: Ervaar het Dwingelgevoel en stap op de fiets, dan mis je niets