Fietsvakantie Dwingeloo

Fietsvakantie Dwingeloo en verblijven in een luxe vakantiehuis of authentieke Noorse vakantiebungalow. Dwingeloo een brinkdorp ook wel het groenste dorp van Europa genoemd.

 

Een Fietsvakantie in Dwingeloo Drenthe

Houdt je van fietsen? Geniet dan van een fietsvakantie in Dwingeloo dit is echt iets voor jou!  Zoals je weet is Drenthe de fietsprovincie van Nederland. En Dwingeloo is de ideale plek om een fietsvakantie te vieren. U kunt verblijven in een luxe vakantiehuisjes aan het Nationaal Park ’t Dwingelderveld. Je stapt op je fiets en ontdekt het prachtige brinkdorp Dwingeloo en natuurlijk de mooie landelijke omgeving van Drenthe. En daarom is een Fietsvakantie in Dwingeloo de ideale plek voor jou.

 

fietsvakantie Dwingeloo

Dwingeloo en fietsvakantie

Dwingeloo wordt ook wel het “groenste”dorp van Europa genoemd. Dit is niet zo verwonderlijk. Het is een prachtig groen dorp. Het heeft een grote brink midden in het dorp. De brink is het middelpunt van Dwingeloo. Wekelijks worden hier leuke activiteiten georganiseerd. U zult zich er zeker niet vervelen. Er zijn winkels en vele restaurants en voor iedereen wat wils. Ook kun je er een terrasje pakken. Zie je je al zitten, aan de brink op een terras.

Landelijke omgeving Dwingeloo Drenthe

De omgeving van Dwingeloo is prachtig. Er zijn vele fietsknooppunten en fietsroutes. Ga op je fiets en ontdek tijdens je fietsvakantie Dwingeloo de mooie landelijke omgeving. Neemt U nu bijvoorbeeld  het buurtgenootschap Lhee. Op 2 km afstand van Dwingeloo ligt Lhee. Het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Zandpaden doorkruisen het dorpje. Aan de brink staan rietgedekte boerderijen van honderden jaren oud. Je kunt echt alle kanten op vanuit Dwingeloo tijdens je fietsvakantie.

fietsvakantie dwingeloo

fietsvakantie Dwingeloo Drenthe

Dwingelderveld

Onze vakantiehuisjes-Drenthe liggen direct aan het Nationaal Park het Dwingelderveld. U stapt vanuit uw vakantiebungalow zo het prachtige Natuurgebied  ’t Dwingelderveld in. Dit natuurgebied is een groot heidegebied van meer dan 1000 ha. Het bestaat uit loof en naaldbossen, Vennen en Pingo’s. Een uniek stuk natuur bij u in de achtertuin. Het Dwingelderveld is ontstaan in de ijstijd en is echt een ÓUD stuk Nederland. Het werd dan ook door het Trechterbekervolk bewoond.  Deze oeroude tijd heeft ook zijn sporen achtergelaten, zo kunt u er nog grafheuvels vinden en Pingo’s uit de IJstijd. Ga eens met een gids mee. En laat u verrassen door de oude geschiedenis van het NP ’t Dwingelderveld.

Vakantiehuisjes Drenthe

Verblijf tijdens uw vakantie Dwingeloo in een luxe vakantiebungalow voor 8 personen. Dit zijn luxe vakantiehuizen met houtkachel en gezellige living. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Grote badkamers met ligbad en stortdouches en stoomcabine. Of een authentieke Noorse vakantiehuis voor 4 tot 7 personen. Misschien wilt u met een grote groep komen. Wij hebben een groepsaccommodatie met Sauna de Leeuwerik voor 18 personen. Onze vakantiehuizen staan op een kleinschalig Vakantiepark Zonnetij. U heeft een ruime tuin rondom uw vakantiehuis en een eigen terras. U zult ernnog de stilte ervaren tijdens uw vakantie  in Lhee/Dwingeloo. En s’nachts kunt nog de sterren zien. Wist u dat Dwingeloo een van de donkerste plekken van Nederland is.

Waarom fietsvakantie Dwingeloo

  • Unieke ligging vakantiehuizen
  • Prachtige bosrijke en landelijke omgeving
  • Direct aan Nationaal Park ’t Dwingelderveld
  • Luxe vakantiebungalows met wellness
  • Gezellige Noorse Vakantiehuisjes
  • Kleinschalig vakantiepark
  • Alle ingrediënten voor heerlijke fietsvakantie

Kom Natuurlijk genieten tijdens uw fietsvakantie in Dwingeloo