Frida Kahlo Assen

Frida Kahlo Assen, breng jij een bezoek aan de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum? Misschien wil je dit bezoek wel combineren met een overnachting in de natuur. Cultuur en natuur gaan goed samen. Op slechts 15 min. rijden staan mooie vakantiehuizen op een prachtige locatie middenin de natuur.

Frida Kahlo Assen

Frida Kahlo in Drents Museum

Het Drents Museum staat bekend om zijn/haar bijzondere tentoonstellingen. Zo ook de wereld bekende tentoonstelling van Frida Kahlo Assen, Viva la Frida! Deze tentoonstelling loopt van 8 oktober t/m 27 maart 2022. De Mexicaanse Frida Kahlo is de meest geliefde kunstenaar ter wereld. Het roerige leven, de opvallende verschijning en de levensstijl maken haar tot een icoon van formaat.

Overnachten Viva la Frida

Als je tijdens een bezoek van deze tentoonstelling Frida Kahlo Assen, ook wat van de cultuur van Drenthe wilt beleven, dan is het mogelijk om in een van de vakantiehuisjes te overnachten. Deze huizen staan op een kleinschalig vakantiepark in Lhee. Middenin de natuur. Hier kun je nog genieten van de rust en stilte. Loop vanuit je vakantieverblijf zo het bos in. Loop je een stukje door dan kom je op de grote stille heide. Lhee is een authentiek Drents dorpje. Rondom de brink staan riet gedekte boerderijen van honderden jaren oud. Zandpaden doorkruisen het dorpje. Via de es op slechts 2 km. afstand ligt het bekende dorp Dwingeloo.  De huizen staan direct aan het Nationaal Park ’t Dwingelderveld. Dit natuurgebied is 3500 km. groot en bestaat uit Oeroude Pingo’s, bossen, liefelijke vennen, zandverstuivingen en enorme vergezichten over het heide gebied.

Type vakantiehuizen

8- persoonsvakantiehuizen (de Tureluur, de Vink, de Bosuil) luxe vakantiebungalows met o.a. stoomcabine, ligbad, houtkachel, vloerverwarming

6- persoonsvakantiehuizen (de Grutto, de Specht) van alle gemakken voorzien, regendouche, vloerverwarming etc.

7- persoons houten vakantiehuis (de Buizerd)

4- persoons houten vakantiehuis (de Kievit)

18- persoons groepsaccommodatie met sauna (de Leeuwerik)

Omgeving vakantiehuizen Frida Kahlo Assen

De vakantiehuizen staan in een bijzondere plek. Ze staan in de midden van 3 Nationale Parken, t.w. NP ’t Drents-Friese Woud, NP de Weerribben en in NP ’t Dwingelderveld. Ook het natuurgebied ’t Holtingerzand ligt dichtbij. Deze parken worden verbonden door de mooie landelijke omgeving. Beleef authentiek Drenthe. Wil je de Mexicaanse Frida Kahlo Assen combineren met de Drentse Cultuur, kijk eens voor de beschikbaarheid van een van onze vakantiehuizen.

Nationaal Park ’t Dwingelderveld ’t Plankenpad