Herfstvakantie in natuurhuisje Drenthe

Herfstvakantie in natuurhuisjes Drenthe

Vier je herfstvakantie in een natuurhuisje in DrentheMet je gezin lekker struinen door het bos, lopen door de ritselende bladeren. De heerlijke geur van de aarde en de prachtige kleuren van de bossen en heide. En natuurlijk paddenstoelen zoeken, als je geluk hebt kom je misschien wel een kabouter tegen?

Omgeving natuurhuisje Drenthe

Een ideale plek om je herfstvakantie in natuurhuisje Drenthe te vieren is aan de rand van het Nationaal Park ’t Dwingelderveld. Onze vakantiehuisjes staan direct tegen het bos aan. Je loopt zo het bos in. Op een kleinschalig vakantieparkje, heerlijk rustig en een gemoedelijke sfeer. Het Dwingelderveld is ca. 3500 ha. groot en heeft naald- en loofbossen, een groot heidegebied met enorme vergezichten, liefelijke vennen en oeroude Pingo’s. Op 2 km. afstand ligt het bekende Brinkdorp Dwingeloo, hier zijn diverse restaurants en winkels. Lhee is een authentiek Drents buurtschap, het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Rietgedekte boerderijen van honderden jaren oud staan rondom de Brink.

Activiteiten herfstvakantie

Je loopt vanuit je vakantiehuis zo het bos in. Mooie wandelroutes door bossen en heide. Voor de kinderen is het ontzettend leuk om schatten uit de natuur te zoeken en dan bij de houtkachel lekker te gaan knutselen (zie tips).  Ook worden er vanuit het bezoekerscentrum van ’t Dwingelderveld  regelmatig excursies georganiseerd. Of ga kabouters zoeken, volg het Kabouterpad of ga naar het Pannekoekenhuis Kabouterwoud Natuurlijk kun je ook op de fiets de omgeving verkennen of mountainbiken, zelfs te paard is dit mogelijk. Bij het vakantiepark kun je ook een pony huren en misschien wil je dochter of zoon wel een ritje met de pony door het bos maken. Er zijn pretparken en museums in de regio. Je komt tijd te kort!

Herfstvakantie in een Natuurhuisje Drenthe

Er zijn verschillende type vakantiehuisjes: (ook uw hond is in onze vakantiehuisjes welkom)

Luxe vakantiebungalows tot 8 personen, met wellness o.a. stoomcabine, ligbad, houtkachel, (de Bosuil, de Tureluur, de Vink)

Vakantiehuisje 4/6 personen, van alle gemakken voorzien met regendouche en slaapzolder

Noors vakantiehuis 7 personen (de Buizerd) en Noors knus vakantiehuisje  4 personen (de Kievit)

Groepsaccommodatie met sauna, max. 18 personen, houtkachel, kookeiland, 7 slaapkamers, 2 badkamers (de Leeuwerik)

De vakantiehuisjes hebben een eigen terras, tuin en parkeerterrein. Een heerlijke plek om te genieten van de natuur en om te ontspannen in je vakantieverblijf dat van alle gemakken voorzien is.

Nieuwschierig, kijk eens voor beschikbaarheid en misschien ervaar ook jij het Dwingelgevoel!!

 

vakantie met hond bij bos