Het Pauperparadijs 2020

Ja u leest het goed, het Pauperparadijs komt weer in 2020 in Veenhuizen! Het succesvolle theaterstuk komt de komende zomer voor de 3de x in Veenhuizen. De regisseur Ton de Ket is verantwoordelijke voor deze indrukwekkende musical. Maar zeker zo bijzonder omdat het op de locatie zelf is. Namelijk Veenhuizen waar dit alles zich ca. 200 jaar geleden heeft afgespeeld. U kunt deze bijzondere musical bezoeken van 3 juni t/m 9 augustus 2020. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

het pauperparadijs 2020

Gevangenismuseum Veenhuizen/theaterstuk het pauperparadijs

Verblijf tijdens het Pauperparadijs

Wilt u tijdens een bezoek aan theaterstuk het Pauperparadijs ook genieten van de mooie natuur en maakt u er een weekendje weg van! Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vakantiehuisjes-Drenthe.nl heeft luxe vakantiehuizen en authentieke noorse vakantiehuisjes op een unieke locatie. U verblijft direct tegen het Nationaal Park het Dwingelderveld aan. Een natuurgebied van ca. 3500 ha. groot. Prachtig om te ontdekken per fiets (er is een fietsverhuur in Dwingeloo), Wandelend, MTB-en of te Paard. Dit alles is mogelijk direct bij ons in de achtertuin.

de Bosuil 8 personen

Vakantiehuisjes

U kunt terecht in luxe vakantiebungalows tot 8 personen, 3 slaapkamers, 2 badkamers waarvan 1 badkamer met professionele stoomcabine, ligbad en stortdouche. de living heeft een houtkachel en de keuken is van alle gemakken voorzien. Vakantiehuis de Specht is tot 6 personen en van alle gemakken voorzien met 2 slaapkamers en 1 badkamer. De noorse vakantiehuizen zijn tot 7 personen en 4 personen, gezellig ingericht en comfortabel ingericht. De ligging is op een kleinschalig vakantiepark direct tegen het NP ’t Dwingelderveld aan.

Verhaal het Pauperparadijs

Een gezin woont aan de Prinsengracht in Amsterdam. Ouders, broertje en zusje in zeer arme omstandigheden. De ouders zijn te arm om voor de kinderen te zorgen. De kinderen verblijven in een weeshuis. Het broertje doet klusjes of steelt om toch maar het hoofd boven water te houden. Omdat er zoveel armoede in de grote steden was, bedacht Generaal van den Bosch een meesterlijk maar riskant plan. Hij probeerde de armoede op te lossen om deze paupers een ander leven te geven in Veenhuizen. Hij bouwde er een gesticht! Op een nacht werd het Aalmoezeniersweeshuis in Amsterdam overvallen door veldwachters.  Het broertje en Zusje komen terecht in het gesticht in Veenhuizen. Het levensverhaal van deze lieden, de bizarre omstandigheden in het Drentse land is te zien in deze musical het pauperparadijs.