Lente in Lhee

Lente in Lhee, dat is een ervaring.

Een activiteit in het voorjaar

Lente in Lhee, dat is een ervaring. Nu zult u denken, waarom is het in Lhee anders. Wel in Lhee ervaar je het voorjaar echt. Eerst ga ik uitleggen wat voorjaar is.

Als het voorjaar is dan kun je ‘last’ krijgen van Lentekriebels. De een heeft meer lentekriebels dan de ander, maar lentekriebels zijn heerlijk en geven een goed gevoel. De zon gaat vaker schijnen en is ook krachtiger, daardoor krijgt men meer vitamine D binnen en gaat het lichaam bruisen. Herken je dit gevoel, dat bruisende, je  wilt naar buiten, je hebt opeens vele klusjes te doen, “voorjaarsschoonmaak” en wilt dit dan zo snel mogelijk klaar krijgen, kortom je bruist van de energie.

Naar buiten in de tuin of lekker op de fiets, wandelen en genieten van de natuur. Ook in de natuur ervaar je het voorjaarsgevoel. Wij waren met voorjaarsvakantie in Lhee en het was een geweldige ervaring.

Ons vakantiehuis staat aan de bosrand en met het aanbreken van de dag. Je weet niet wat je hoort, het was geweldig, zoals de vogels begonnen te zingen. De vogeltjes zijn druk in de weer om hun nestje te bouwen. Daaruit kun je concluderen dat ook de vogels lentekriebels hebben.

Sommige dieren ontwaken uit hun winterslaap en gaan op zoek naar een partner om zich voort te planten. Omdat de zon meer en krachtiger gaat schijnen, komen er weer bladeren aan de bomen en al snel gaan de bloemen en bolletjes bloeien.

Voorjaar dat is jong leven, in de schaapskooi van Lhee zijn de eerste lammetjes al geboren. Lammetjes het symbool van de lente.  Zo mooi het drentse heide schaap met hun lammetjes. Zo bijzonder zoals een schaap haar lammetje herkend aan het geluid en andersom ook. Zo heeft elk schaap of lam zijn/haar eigen geblaad.

Voorjaarsvakantie

Ook bij de mens is het zo, dat wanneer het voorjaar is. Zij ook lentekriebels hebben. Er worden oude contacten opgehaald en/of worden sneller verliefd. Dit komt omdat de hormonen hun werk doen (hormonen worden aangemaakt door vitamine D en dit krijgen we van de zon) en zei versterken je emoties. Daardoor kun je vlinders in je buik krijgen. Lentekriebels!

Kortom als het lente is, ga dan naar buiten en vang zoveel mogelijk zonnestralen op.