Mountainbike vakantie

Een mountainbike vakantie in Drenthe, bij ons heb je de vele MTB-routes in de achtertuin van ’t NP het Dwingeldeveld

Actieve vakantie met mountainbike

Als je op vakantie gaat met je mountainbike! Dan wordt het echt actief ontspannen!. Boek een vakantiehuis bij Vakantiehuisjes-drenthe en ga bij je in de achtertuin mountainbiken.

mountainbike vakantie

Mountainbiken in het dwingelderveld

Mountainbike routes

De ligging van de vakantiehuizen is uniek. Deze liggen direct aan het Nationaal Park ’t Dwingelderveld. Dit natuurgebied is ca 3200 ha. groot en zeer afwisselend. U vindt hier talloze MTB routes. Brede zandpaden, smalle bospaden. Maar ook hoogte verschillen, u kunt diverse heuvels beklimmen. Een waar walhalla voor de MTB liefhebber. Honderden kilometers kunt u mountainbiken. Door verbindingsroutes kunt u ook op andere routes komen,zoals in het NP het Drents-friese woud. Of wat dacht u van de Havelterberg. Nieuw en zeer spectaculair is de beklimming van de Col du Vam. U kunt via verschillende routes op het “dak van drenthe” komen. Een magnifiek uitzicht en een voldaan gevoel.

Col du Vam

Vakantiehuisjes

Op een kleinschalig vakantiepark liggen onze vakantiehuizen. Diverse soorten voor kleine en grote groepen. Het is natuurlijk genieten in een luxe vakantiebungalow. We hebben 8 persoon luxe bungalows. Dit is luxe en wellness. Wat dacht u ervan om na een lekker dagje fietsen te ontspannen in een stoomcabine of in een groot ligbad. Heerlijke stortdouches en de voetjes warmen bij de houtkachel. Of liever in een authentieke Noorse bungalow. Deze zijn van 4 tot 7 personen. Maar u kunt ook met een groep komen. We hebben een groepsaccommodatie met sauna voor 18 personen.

 

de Leeuwerik groepsaccommodatie met sauna 18 personen

Fietsen en Wandelen

Naast mountainbiken, kunt u natuurlijk ook eindeloos fietsen en wandelen. Er zijn ook veel fietsknooppunten en wandelroutes. Ook bij het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld, liggen diverse routes voor u klaar. Als u uw huisdier  meewilt nemen dan is dit ook mogelijk. Vanuit uw vakantiehuis loopt u zo met uw hond het bos in. Er is een losloop gebied voor honden in dit gedeelte van het bos. Ook kunt u een paard huren bij het vakantiepark en een bosrit te paard maken. Wel is dan enige ervaring vereist.