Mountainbiken Drenthe

Mountainbiken in Drenthe is pure ontspanning tijdens je inspanning. Mountainbike door bossen, heide, landweggetjes, zandpaden en heuvels en dalen. Een groot aanbod van MTB routes en verbindingsroutes naar andere MTB-gebieden.

 

mountainbiken Drenthe

 

Mountainbiken Routes in Drenthe

Verblijf je in een vakantiehuis van vakantiehuisjes-drenthe.nl dan kun je je wel uitleven. Vanuit je vakantiehuis kun je direct op de MTB routes komen. Er is een wir war van routes door een prachtig uitgestrekt natuurgebied namelijk het Nationaal Park ’t Dwingelderveld. Ook zijn er verbindingsroutes naar andere gebieden. Je kunt mountainbiken naar het Nationaal Park het Drents Friese Wold, dit is een prachtig gebied van duinen, bossen en heide. Of volg routes naar de Havelterberg, hier vindt je ook diverse routes naartoe. Nieuw is de Col du Vam, dit was een afvalberg in Wijster, Er zijn diverse MTB routes, fiets en wandelroutes op de berg aangelegd met verschillende moeilijkheidsgraad. Er is een stuk met ronde keien, vlonders en water, en natuurlijk de klim om bovenop de berg de komen, 0ok wel het Dak van Drenthe genaamd. Heb je de klim overwonnen, wacht je een prachtig uitzicht over het landelijke Drenthe. En al dit mountainbike plezier in de achtertuin van onze (luxe)  vakantiewoningen.

Vakantiehuisjes Drenthe

De vakantiewoningen zijn er in verschillende types. Zowel voor grote als kleine groepen is er plek, Er zijn diverse keuzes: De huizen staan op een kleinschalig vakantiepark, hier vindt je nog de rust en ruimte.

Luxe vakantiewoning:

deze zijn van alle gemakken voorzien. Een vakantiehuis voor 8 personen met 3 slaapkamers, gezellig living met houtkachel, een keuken die aan van alle gemakken voorzien is en 2 badkamers. De grote badkamer heeft een ligbad en een heuse professionele stoomcabine. Heerlijk te gebruiken na een inspannend Mountainbike rondje door het NP ’t Dwingelderveld. Deze huizen zijn royaal en comfortabel ingericht, een terras met uitzicht op het Bos van het Dwigelderveld.

Authentieke Noorse vakantiewoning;

De kievit voor 4 personen, is klein maar wel knus, heeft 2 slaapkamers en is van alle gemakken voorzien. De Buizerd is een 7-persoons Noors vakantiehuis, 3 slaapkamers en ook van alle gemakken voorzien.  Zoals je misschien wel weet zijn Noorse woningen, van hout en daardoor is er een gezellige sfeer.

Groepsaccommodatie met Sauna

De groepsaccommodatie de Leeuwerik, is voor maximaal 18 personen. Een living met curved TV, houtkachel een gezellige ruimte met prachtig uitzicht. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een kookeiland, hier is het gezellig kokkerellen met elkaar. Tafelen aan de lange tafels. 7 slaapkamers en 2 badkamers. Een professionele sauna, ook deze zal ook zeker van pas komen na een rondje Mountainbiken in Drenthe.

 

 

Waarom mountainbiken Drenthe

  • Prachtige omgeving
  • MTB in NP ’t Dwingelderveld
  • Veel MTB-routes
  • Verbindingsroutes naar andere gebieden
  • Honderden kilometers fietsplezier
  • Voor fietsen
  • Ook wandelen
  • Luxe vakantiehuisjes
  • Voor grote en kleine groepen

Mountainbiken Drenthe een lust voor jong en oud!