MTB fietsen

MTB fietsen een heerlijke activiteit! Het maakt niet uit in welk jaargetijde dit doet. Mtb fietsen is gewoon leuk het hele jaar door! Natuurlijk is het mooier wanneer je met mooi weer mountainbiket. Lekker het bos in en genieten van de natuur, je zou bijna zeggen: iets lekkers is er niet! En daarna heerlijk ontspannen in een vakantiebungalow van vakantiehuisjes-drenthe.nl met al die mooie routes in je achtertuin.

mtb fietsen

MTB fietsen in het Dwingelderveld

Mountainbiken in Nationaal Park ’t Dwingelderveld,is een feestje.  Je hebt ontzettend veel mtb-routes. Het Dwingelderveld is een natuurgebied van ca. 3500 ha. groot. Het heeft heide, bossen en natuurlijk prachtige routes. Er zitten  hier en daar hoogte verschillen in de routes. Ook heeft het verbindingsroutes naar andere gebieden. Denk aan de Havelterberg of fiets naar het Nationaal Park Het Drents Friese woud. Of misschien wil je wel een echte uitdaging aangaan. Wat dacht je van de Col du Vam!Hier zijn diverse fietsroutes op aangelegd. Ook voor racefietsen en mountainbiken, ja zelfs voor wandelaars is een wandelroute aangelegd.  Verschillende moeilijkheidsgraden kun je er doen. Vlonders, waterpartijen, keien, kortom een leuke uitdaging. Ben je boven op het “dak van Drenthe” dan staat je een prachtig uitzicht over het de omgeving te wachten.

Waarom MTB fietsen

Hieronder een paar voordelen van MTB fietsen

  • fietsen kan altijd met elk weertype
  • goede core-traning, je bovenlichaam is actief bezig en daarom is het een hele goede core-training
  • super intervaltraining, intervallen zijn goed voor je conditie, een kort rondje met liefst een klimmetje een ideale training
  • techniek en evenwicht, beheersing van balans op je fiets met name in de bochten
  • variatie is er zeker op je mountainbike, in de seizoenen is het elke x weer anders in de natuur, maar ook de routes zijn de ene keer weer anders dan de andere keer, denk aan zand, modder, takken, boomwortels etc.
  • genieten van de natuur en zijn bewoners
  • fietsen in het bos, is op warme dagen een voordeel, het is er een stuk koeler dan op de weg

mtb verbindingsroutes in het dwingelderveld

Vakantiehuisjes met MTB routes

Op vakantiepark Zonnetij staan luxe vakantiebungalows en gezellige vakantiehuisjes. Hier kun je heerlijk relaxen en ontspannen na een MTB en/of fietstocht in de mooie omgeving. De luxe bungalows zijn zeer comfortabel ingericht, o.a. met een keuken die van alle gemakken voorzien is, een houtkachel en vloerverwarming. Een luxe badkamer met een professionele stoomcabine voor 4 personen en een ligbad. Je kunt op het vakantiepark je fiets afspuiten, indien nodig. Je bent vanuit onze vakantiehuisjes direct op de MTB routes. Mooier kun je het niet krijgen toch!