Museum Valse Kunst

In Vledder staat het museum Valse Kunst. Is het echt of is het een vervalsing? Ja, kunst dat niet van echt te onderscheiden is. De beroemde kunstwerken van Appel, Dali, Matisse, Picasso of Rodin worden vaker vervalst dan je misschien denkt.

Valse Kunst

Wat is het verschil tussen een vervalsing of een kopie van een schilderij? Je zult maar een duur kunstwerk kopen en later blijkt dat het een vervalsing is. De eerste aankoop van ons was een vervalsing van een schilderij van Matisse. Dit was onze aanleiding om meer valse kunst te onderzoeken. In de loop der jaren is er een unieke verzameling  van valse kunst te bewonderen in ons museum.

Glaskunst en Drentse Kunst

Ook is er een collectie glaskunst, dit staat in een aparte expositieruimte. In de winkel zijn glasobjecten en glassieraden te koop. Ook zijn er werken van bekende Drentse schilders te zien. Deze collectie is verzameld door de familie van Henk Plenter.

Kinderatelier

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een kunstatelier. Als ouders of grootouders een rondje in het museum maken, dan kunnen de kinderen eventueel een eigen kunstwerk maken. Na afloop mag je het kunstwerk mee naar huis nemen.

Exposities

Er worden jaarlijks diverse exposities georganiseerd.

Voor een bezoek aan dit bijzondere museum, wel eerst kijken naar de openingstijden. Museum Valse Kunst