Ontdek Drenthe op de solex

Ontdek Drenthe op de Solex

Een hilarische activiteit tijdens een verblijf in een vakantiehuisjes-drenthe.nl. Ontdek Drenthe op de Solex, een nostalgische toertocht op een ouderwetse solex, compleet met pothelm en leren jas. Maak er een mooi dagje van en tour door de prachtige natuur van Drenthe. OER DE TOUR!  U kunt onderweg bezienswaardigheden bekijken of een lekkere picknick houden op een mooi plekje onderweg.

Ook Solo op de Solex

Het is mogelijk om met een groep een Solex te huren. Maar je kunt ook met z’n tweeën dit avontuur aangaan. Een solo tour tocht duurt ca. 3,5 uur, de prijs is € 32,50 incl. lange leren jas, pothelm en koffie/thee. Je krijgt een route mee en kunt onderweg stoppen bijvoorbeeld in Dwingeloo voor een versnapering. Op een Solex de omgeving verkennen is weer eens wat anders dan op een fiets. Ook voor grotere groepen, zelfs tot 120 personen  is er de mogelijkheid om  een solex tour te rijden.

Voorwaarden Solex rijden

Als je op een solex wilt rijden, dan is het wel verplicht om in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs of een autorijbewijs. Let wel op, trek niet je mooiste kleren aan, het zijn tenslotte oude brommertjes en die kunnen wel eens wat olie lekken.

Het Gele autootje

Als je niet in staat bent om op de solex te rijden, dan kun je de groep volgen met het grappige gele autootje. Hier kunnen max. 4 personen in.

Voor een Solex Tour kunt u terecht bij Solex Drenthe in Ruinen