TT Assen stoerste evenement van Drenthe

TT Assen het stoerste evenement van Drenthe. Die naam verdien je niet zomaar.

Super snelle activiteiten

TT Assen het stoerste evenement van Drenthe. Die naam verdien je niet zomaar. De TT Assen (TT staat voor Tourist Trophy) is opgericht in 1922 onder de naam Motorclub Assen en Omstreken. Men  had het plan om een wegwedstrijd te organiseren van Rolde naar Borger. In 1925 kwamen er 27 renners aan de start, het circuit bestond uit klinkerwegen en zandpaden, 5 starters wisten de eindstreep te behalen. De winnaar was Piet van Wijngaarden, de snelheid in die tijd was 90 km. per uur gemiddeld.

Colac_Herald-300x197

Tegenwoordig is de gemiddelde snelheid 170 km per uur en met soms uitschieters naar een topsnelheid van 300 km. per uur over de baan.

De TT Assen van nu is hier niet meer mee te vergelijken, neem alleen al het terrein, dit is 130 ha groot.  Dit evenement is wereldwijd bekend en elk jaar wordt het bezocht door zo.n 100.000 bezoekers. Ben je op vakantie – Drenthe.nl en je wilt es een dagje heel wat anders, bezoek dan de TT Assen. De sfeer, het ronken van de motoren, de verscheidenheid aan bezoekers en mensen uit de hele wereld zul je daar aantreffen. Het evenement begint al een paar dagen van te voren, dan zijn de trainingsdagen op het circuit en kun je deze ook volgen. Je komt al helemaal in de sfeer en kan je eigen favoriet kiezen. In Assen heb je de nacht van de TT, heel Assen staat op de kop en vol met muziekbands en activiteiten. De hele nacht gaat het feest door. Dan is “de” dag aangebroken van de TT.  s’morgens zijn de toegangswegen naar Assen vol met motoren, duizenden zijn er op weg naar Assen. Op de viaducten, kruispunten etc. staan liefhebbers mooie, leuke, gekke en snelle motoren aan te moedigen.

Ondertussen hoor je in de wijde omgeving het geronk van de supersnelle motoren. Het hoogte punt van de dag is de Moto GP natuurlijk. Al jaren is Valentino Rossi op zijn Yamaha de grote favoriet. Hij heeft de moto GP al 8 keer gewonnen, de laatste keer in 2017. Voor mij is hij dit jaar ook weer favoriet en ben heel benieuwd of hij dit jaar ook weer als 1ste zal eindigen.

kortom de TT Assen een evenement om elk jaar naar uit te kijken