wandelen in Drenthe

Wandel de Ster van Dwingeloo

Houdt je van wandelen? Dan is een wandelroute van Wandel de Ster van Dwingeloo ook een leuke activiteit tijdens je verblijf in een van onze vakantiehuisjes.  Er zijn 5 verschillende wandelroutes langs de mooiste plekjes rondom Dwingeloo. Met deze wandelroutes wandel je ongeveer 100 kilometer door de gemeente Westerveld. Het is een gebied dat rijk is aan natuur, archeologie en cultuur. De routes gaan over verharde als onverharde paden. Door bossen, heidegebieden, langs Vennen en door de landelijke omgeving in en om Dwingeloo. Ontdek ook wandelend de omliggende dorpen.

Wat kun je verwachten, Wandel de Ster van Dwingeloo

  • Natuur – Het Nationaal Park ’t Dwingelderveld het grootste natte heidegebied van Europa, Het Drents-Friese Wold en het Holtingerveld
  • Archeologie – hunebedden, celtic fields, grafheuvels en onderduikershol en bomkraters van de Tweede Wereld Oorlog
  • Cultuur – de regio heeft meer dan 200 monumenten, maar liefst 7 beschermde dorpsgezichten, unieke radiotelescoop

Startpunt wandelroutes

De routes starten vanaf de Tourist Info aan de Brink 4a in Dwingeloo. Je kunt een boekje met de wandelroutes bij Vakantiepark Zonnetij kopen. Een handig boekje waar de vijf verschillende routes instaan. Ook kun je een app op je telefoon downloaden via de app “route.nl” Bij elke route vind je een QR-code. Onderweg kom je beleef momenten tegen en tips voor een hapje/drankje en sanitaire stops.

De routes zijn:

  • Uffelt  / Brandeveen ca. 23 km.
  • Diever Onderduikershol ca. 23,5 km.
  • Leggelderveld / Blauwe Meer ca. 23,5 km.
  • Spier / Dwingelderveld ca. 21 km.
  • Anserdennen / Ruinen ca. 21,5 km.

De beleef momenten worden in het routeboekje besproken. Leuke wetenswaardigheden langs de route. Maar ook in verschillende seizoenen is het elke keer weer anders om in de natuur te wandelen. De frisse geur van de Lente, de warmte van de zomerzon, de prachtige herfstkleuren en de stilte in het bos in de Winter!

Beleef de Ruimte in al haar dimensies!  Trek je (stoute) schoenen eens aan en Wandel de Ster van Dwingeloo!

wandelroutes Drenthe