Wandelen in Drenthe

wandelen in Drenthe

 

Wandelen in Drenthe Dwingeloo.

Er zijn vele routes en wandelpaden door de landelijke omgeving van authentiek Drenthe. Maar ook door de Nationale Parken en natuurgebieden van Drenthe, maken wandelen in Drenthe een feest. Maar vooral Dwingeloo is aan te raden.  De naald en loofbossen, de grote Dwingelose heide en de zandpaden van Dwingeloo en omgeving. Ontdek dit eens vanuit een vakantiehuisje.

Wandelen en verblijven in een luxe vakantiebungalow

Wandelen in Drenthe en dan speciaal de mooie omgeving van het Brinkdorp Dwingeloo is een mooie ervaring. Dwingeloo heeft diverse wandelroutes en in het Nationaal Park ’t Dwingelderveld zijn ook vele wandelroutes. Neem bijvoorbeeld de krentenbossen van Dwingeloo. In het voorjaar als deze in bloei staan, is het langs de bossen een rand vol van witte bloesem van het krentenboompje. Of over de grote stille Dwingelose heide, zie de schapen grazen. De vogels in de vennetjes en pingo’s. Wandelend genieten van de afwisselende natuur.

Wandelen en verblijven in een vakantiehuisje

Als je in een vakantiehuisje van vakantiehuisjes-drenthe.nl verblijft? ben je direct op diverse wandelroutes en wandelt door de bossen en heides. Maar fietsen en mountainbiken kan natuurlijk ook. Of misschien wil je wel te paard de omgeving verkennen, ook dit behoort tot de mogelijkheden. Hieronder een aantal wandelroutes in de omgeving van onze vakantiehuisjes. De vakantiehuizen staan op een kleinschalig vakantiepark, de sfeer is gemoedelijk en het is er rustig en stil.

 • diverse wandelroutes in het Dwingelderveld
 • Tien vennentocht
 • Dwingeler ommetje
 • De Thelescoopwandelroute
 • de Koelevaartsveenwandelroute
 • de Schurenbergwandelroute
 • Cultuur historische wandeling
 • Diverse wandelevenementen in Dwingeloo
 • Tulpenroute
 • Nachtwandelroute
 • Krentenbloesem wandeltocht
 • diverse routes op Dwingeloo.nl 
ook uw hond is welkom

ook uw hond is welkom

Vakantiebungalows en Vakantiehuisjes

8 persoons vakantiebungalow met wellness. 3 slaapkamers en 2 badkamers. Waarvan 1 badkamer met ligbad, regendouche en professionele stoomcabine. Living met houtkachel en compleet ingerichte keuken. Een inpandige berging voor het stallen van je fiets o.i.d.  Een eigen terras, tuin en parkeerterrein. Direct aan het Dwingelderveld. Ook honden zijn welkom.

4/6 persoons vakantiehuis de Specht, de Grutto, comfortabel vakantiehuis waar uw hond ook welkom is. 2 slaapvertrekken, 1 badkamer, keuken van alle gemakken voorzien en een gezellig living. Een eigen terras en tuin met parkeerterrein.

4 en 7 persoons Noors vakantiehuis. Van alle gemakken voorzien, 3 slaapkamers, 1 badkamer en de keuken is compleet ingericht. De Buizerd is voor 7 personen en de Kievit voor 4 personen. Allebei de huisjes hebben een eigen terras met tuin en een eigen parkeerterrein. Ook in deze huisjes is uw hond welkom.

18 persoons groepsaccommodatie met sauna. Ook geschikt voor mindervaliden. Alles gelijkvloers en royaal ingedeeld. 7 slaapkamers, 2 badkamers, living met houtkachel en curved TV. Een zeer complete keuken met kookeiland. Inpandig een berging voor eventueel fietsen o.i.d. Een terras en tuin.

Wandelen in Drenthe is actief genieten van de afwisselende natuur en landelijke omgeving!