Open Science Hub Dwingeloo

Welkom in de Melkweg!

Welkom in De Melkweg!

De Melkweg, Dwingeloo 1 met vallende sterren in beeld

 

Welkom in de Melkweg! bij De “Open Science Hub in Dwingeloo” is een initiatief van ASTRON. Deze is gevestigd in een monumentale boerderij aan de Brink in Dwingeloo. Een interessante (binnen)activiteit voor jong en oud.

Het thema van deze hub is, De Melkweg.

Je kunt hier proefjes doen om vast te stellen hoe de Melkweg in elkaar zit. Dankzij de Telescoop in Dwingeloo (op het Dwingelderveld) weten wij onze plaats in het sterrenstelsel. Ook krijg je als bezoeker een idee wat radiogolven nou eigenlijk zijn. Er is zelfs een Melkwegstelsel genoemd naar Dwingeloo, omdat deze hier bij Astron is ontdekt.  Namelijk:  Dwingeloo 1. Met de opening hebben de kinderen van Dwingeloo een foto gemaakt, om deze naar “De Melkweg” te zenden door de Telescoop met een bijzondere verbinding hierop te richten. In principe duurt het 10 miljoen jaar voordat het bericht daar aan komt! Niet voor te stellen!

Ook kun je dit bezoek combineren met een kijkje bij de Telescoop op het Dwingelderveld. Camras organiseert geregeld “hekvertellingen” en soms ook excursies in de telescoop, zie www.camras.nl.

Het is facinerend wat er in het Heelal gebeurd, we zullen niet alles kunnen bevatten maar een kijkje nemen en proefjes doen is leuk voor jong en oud.

Kijk voor info/openingstijden naar:

www.opensciencedrenthe.nl  

Brink 4B, Dwingeloo