Herfstvakantie tips Drenthe

Herfstvakantie tips Drenthe: Wat zullen we even gaan doen??? hier een paar suggesties om te doen in de herfstvakantie.

herfstvakantie tips Drenthe

Paddenstoelenspeurtocht in “t Dwingelderveld

Een leuke herfstvakantie tips Drenthe voor kinderen: Kijk in een paddenspoelgids, internet of zoekkaart en bepaal welke paddenstoelsoort(en) je wilt zoeken. Stel teams samen. Je kunt overal gaan zoeken. In het bos t.o. de vakantiehuisjes,  maar in de tuin, een groene locatie in de buurt, ja in de stad zijn zelfs paddenstoelen. Het is handig om een paddenstoelengidsje of zoekkaart mee te nemen als je op pad gaat. Het gaat er nu om, wie de meeste paddenstoelen vindt en wie vindt ze het snelst? Als je er een paddenstoel van de opdracht hebt gevonden, zet deze dan op de foto. Het team met de meeste gevonden paddenstoelen heeft gewonnen.

Wat heb je nodig:

  • zoekkaart met afbeeldingen van paddenstoelen of paddenstoelengids
  • spiegeltje
  • vergrootglas
  • fotocamera
  • klok/horloge

 

Hoe maak ik een mooie foto van een paddenstoel

Paddenstoelen zijn leuk om te fotograferen. Ze zijn prachtig om te zien, ze bewegen niet en je bent lekker buiten bezig. Maar hoe zet je een paddenstoel nu mooi op de foto?

  • Compositie, het mooiste resultaat krijg je door een rustige achtergrond te creëren. Liggen er takjes/bladeren in en bij de paddenstoel, haal deze dan weg maar doe dit wel met respect voor de natuur.
  • Paddo-visagie, neem een klein kwastje mee en haal zand en vuiligheid hiermee van de paddenstoel. Eventueel mist creëren met een plantenspuit, hierdoor komen de kleuren mooi uit.
  • Hoogte: paddenstoelen staan laag op de grond, het verschil van afstand is groot. Daarom door de knieën en maak een foto op dezelfde hoogte als de paddestoel. Om de camara stevig in de grond te zetten, kun je een pittenzak meenemen, en de camera hierop plaatsen. Probeer eens de paddenstoel van onderen te fotograferen. Dit kun je doen door een spiegeltje te gebruiken. Maar ook recht van voren een paddenstoel fotograferen geeft een leuk effect.
  • Licht: Vaak staan paddenstoelen in de schaduw. als je de flitser gebruikt, krijg je een onnatuurlijk effect. Dit kun je oplossen door zelf een reflectiescherm te maken van een bierviltje met aluminiumfolie erom heen te wikkelen. Houd deze voor je paddenstoel zodat het oplicht.
  • Donker: Is het te licht, creëer dan schaduw door een paraplu over de paraplu te zetten.

 

Hier boven staan een paar suggesties om te doen, maar er is zoveel te doen! ervaar het Dwingelgevoel en geniet.

Kijk voor meer inspiratie eens op Drenthe.nl hier vindt je leuke activiteiten voor jong en oud.