Het Blauwe Meer

Het Blauwe Meer

Het Blauwe Meer in natuurgebied het Leggelderveld, een mooie plek om verkoeling te zoeken of een wandeling te maken. Bij een warme dag is het heerlijk om hier te zwemmen en te zonnen op het strand. Ook het natuurgebied Leggerderveld heeft mooie fiets- en wandelroutes.

Ontstaan van het Blauwe Meer

In Hoogersmilde is een kalkzandsteenfabriek, hiervoor is zand nodig. Het meer is gegraven voor zandwinning, het is daarom ook erg diep! De mooie kleur blauw / groen net hoe de lichtval is, komt doordat er plaatselijk glauconiet in het zand zit. Dit is een mineraal met een diepe groene kleur. Deze combinatie zorgt ervoor dat het water een prachtige blauw/groene kleur heeft.

Strand en Zwemmen

Je kunt er heerlijk zwemmen, het water is schoon en helder. Ook is er een strand waar je lekker kunt zonnen. In de zomermaanden is de kiosk open. De entree is een paar euro. Je kunt de auto gratis parkeren op het grote parkeerterrein.

 

Wandelen en/of MTB rondom het Blauwe Meer

Ook kun je een wandeling rondom het meer maken. Het is een wandeling van ca. 3 km. Volg de gele pijltjes. Let wel op, dat je voor de fietsenstalling links afslaat, dan kom je op de wandelroute. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Op het strand zijn honden niet toegestaan.  Er is zelfs een Mountainbike route rondom het Blauwe Meer. Op een paar minuten rijden ben je al bij deze leuke recreatieplas.  Het adres is: De Vorrelvenen 13, 7991 TP Dwingeloo.