Mountainbiken op de Col du Vam

Een activiteit die super sportief is. Ga jij je klim capaciteiten testen op de Col de Vam? Een splinternieuw fietsparcours in Drenthe. Niks geen Alp d Huzes maar in de mooie omgeving van Dwingeloo een waar klimwalhalla voor elke MTB-er. Het speciale mountainbike parcours van de Col du Vam bestaat uit 3 klimroutes en 1 afdaling. De routes zijn in totaal 2,1 km. lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Vergis je niet, dit is een behoorlijke uitdaging. Deze activiteit kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Er zijn 3 routes naar boven. Voor de echte doorzetters is er zelfs een keienstrook van 150 m. met een stijgingspercentage van 15%!! een regelrechte aanval op de kuitspieren. Tijdens deze spectaculaire klim kun je een vlonder van 300 meter en een drijvende waterbrug van 60 meter tegenkomen. De Col du Vam is zeker 48 meter hoog, je waant je zowaar in het buitenland.

Wandelen op de Col du Vam

Naast fietsen kun je ook wandelen op de VAM-berg. Vanaf juli wordt er een speciale wandelroute aangelegd. Deze wordt ontworpen door “het Drents Landschap” en de provincie. Je zult ervaren dat dit ook een bijzondere ervaring is.

Heb je de route afgelegd, dan wacht je een spectaculair uitzicht over het mooie drentse land.

Routebeschrijving

De Col du Vam is te bereiken vanaf de Boslounge in Spier. Ook kun je vanaf onze vakantiehuizen, direct op je fiets stappen en via de mountainbike routes naar Spier fietsen en deze bijzondere uitdaging aangaan.

Durf jij deze activiteit: het Dak van Drenthe op te gaan?