NK Wielrennen 2020 Col du Vam

NK Wielrennen 2020 rond de Col du Vam, dit jaar zal het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de Weg plaats vinden in Drenthe. Drenthe de fietsprovincie van Nederland zal weer het decor zijn van het NK Wielrennen. Dit spektakel zal plaatsvinden rondom de Col du Vam bij Wijster. Wil je dit van dichtbij meemaken, reserveer dan een vakantiehuis of groepsaccommodatie van ons, dit spektakel zal bij ons in de achtertuin afspelen!

 

NK Wielrennen 2020 Col du Vam

NK Wielrennen 2020

Op 19, 20 en 21 juni 2020 zal het NK Wielrennen plaatsvinden rondom de Col du Vam. Dit heeft de wielerbond besloten. De laatste keer dat het NK in Drenthe gehouden is, was in 2015 Nederlands Kampioenschap wordt ook voor het eerst samen gehouden met de Jeugd. Er zullen verschillende lokale rondes van ca. 15 km voorgeschoteld worden. Met telkens een dubbele passage op de VAM-berg. Ook de finish is op de top van deze korte maar zeker pittige klim, met uitschieters van 10%. Het is een mooi overzichtelijk parcours, met dus redelijk wat hoogtemeters er in.

MTB op de Col du Vam

Ook zijn er MTB routes op de Col du Vam. Er zijn diverse routes naar boven, bijvoorbeeld over kasseien, vlonders, etc. Een hele uitdaging maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Ook zijn er wandelroutes naar het dak van Drenthe. Boven aangekomen kun je genieten van het mooie uitzicht over de landelijke omgeving.

NK Wielrennen en verblijf

Wil jij ook eens de routes van het Nederlands Kampioenschap fietsen of misschien doe je wel mee en kun je de routes verkennen! Als je verblijft in een luxe vakantiebungalow met stoomcabine of de groepsaccommodatie met sauna van Vakantiehuisjes-drenthe.nl kun je zo vanuit je huis op diverse routes naar de Col de Vam / VAM-berg komen.  Ook de routes van het NK komen bij ons langs. Een Ideale plek om te verblijven en dit spektakel van dichtbij mee te maken.

Luxe Vakantiehuizen

Als je van luxe houdt dan is een van de luxe vakantiebungalows iets voor jou, dit zijn huizen voor 8 personen met 3 slaapkamers. De badkamer heeft een ligbad, stortdouche en een professionele stoomcabine voor 4 personen. Na een actieve fietsdag, de spiertjes lekker ontspannen in de stoomcabine. Wist je dat stomen gezond is voor geest en lichaam!

groepsaccommodatie met sauna de Leeuwerik

Groepsaccommodatie met Sauna

Wil je met een stel liefhebbers komen en de fietsroutes of MTB-routes doen, dan ben je in onze groepsaccommodatie voor 18 personen met Sauna op de juiste plek. Een gezellig en royaal ingedeelde groepsaccommodatie met een professionele sauna!  Je begrijpt dat een sauna na een dag fietsen of MTB-en een heerlijke ontspanning is.

NK Wielrennen en Dwingelderveld

Onze vakantiehuizen staan direct tegen het Dwingelderveld aan. De routes van het NK Wielrennen gaan ook door het Dwingelderveld en komen hoogstwaarschijnlijk bij onze vakantiehuizen langs. Nationaal Park ’t Dwingelderveld is een natuurgebied van ca. 3500 ha. groot. Een uniek natuurgebied en het grootste natte heidegebied van Europa.

actief genieten voor jong en oud!

Actief en ontspannen en natuurlijk genieten van de mooie omgeving!