NK Wielrennen Drenthe

NK Wielrennen Drenthe wordt dit jaar gehouden op 19, 20 en 21 juni 2020. Het is voor de 2de keer dat dit Wielerfeest gehouden wordt in Drenthe, de laatste keer was in 2015. Dit NK Wielrennen Drenthe wordt op de VAM-berg gehouden. De VAM-berg ook wel de Col du Vam genoemd is een vuilnisbelt in Wijster. Door de provincie Drenthe en het recreatieschap zijn op deze vuilnisbelt asfaltwegen aangelegd. Het is nu een toeristische attractie en een uitdaging om deze te beklimmen. Zowel per fiets, Mountainbike of wandelend. Er zijn voor de MTB-ers ook een keienweg en vlonders etc. aangelegd om deze klim nog spectaculairder te maken. Ook zijn er wandelroutes naar boven aangelegd.

 

NK Wielrennen 2020

NK Wielrennen Drenthe op de Col du Vam

Het NK zal dus op en om de Col du Vam gehouden worden. Deze VAM-berg is een uitstekende locatie om een wielerevenement te organiseren. Er zijn prachtige routes in de omgeving, neem bijvoorbeeld het Nationaal Park ’t Dwingelderveld en de landelijke omgeving van Drenthe. Niet voor niets wordt  Drenthe de fietsprovincie van Nederland genoemd. Tijdens het Nederlands Kampioenschap krijgen de renners diverse lokale rondes van ca. 15 km. voorgeschoteld. Telkens zal er een dubbele passage zijn op de VAM-berg. De finish zal op de top van de Col du Vam zijn. Men moet dan een pittige klim nemen van gemiddeld  ca. 10%. Eenmaal boven krijg je als beloning een prachtig uitzicht over de omgeving. Nu zullen de renners van het NK hier wel niet zoveel van zien.

Verblijf tijdens NK Wielrennen Drenthe

Wilt u tijdens het NK Wielrennen verblijven in de direct omgeving van dit evenement! Dan kunt u bij ons Vakantiehuisjes Drenthe terecht. Ook hebben we een groepsaccommodatie met Sauna. U verblijft dus in de directe omgeving van het NK en kunt vanuit uw vakantiehuis zo op de route naar de VAM-berg fietsen. Misschien wil je de route alvast verkennen en trainen op de Col du Vam dan kunnen wij u onze vakantiehuisjes van harte aanbevelen. De ligging van onze vakantiehuisjes is uniek, namelijk direct tegen het Nationaal Park ’t Dwingelderveld aan. U stapt zo vanuit uw vakantiehuis het natuurgebied in.

 

groepsaccommodatie met sauna de Leeuwerik 18 pers.

 

Luxe Vakantiehuisjes

De Luxe vakantiehuizen zijn tot 8 personen, met 3 slaapkamers en 2 badkamers. 1 badkamer is ingericht met een stoomcabine, goed voor de spiertjes en de ontspanning! ook is er een ligbad. In beide badkamers zijn stortdouches. De keuken is van alle gemakken voorzien. En een gezellig living met houtkachel. En er is een berging waar je je fiets in kunt stallen.

Noors vakantiehuisjes

De authentieke Noorse vakantiehuisjes zijn van alle gemakken voorzien. De Buizerd is voor 7 personen en de Kievit is voor 4 personen.

Groepsaccommodatie met Sauna

De Groepsaccommodatie met Sauna de Leeuwerik is tot 18 personen. Dit is een prachtige accommodatie met professionele Sauna. Heerlijk natuurlijk even in de sauna na een actieve dag in de buitenlucht. De Leeuwerik heeft 7 slaapkamers, 2 badkamers en een goed uitgeruste keuken met kookeiland. Gezellige living met houtkachel.

Kortom, Wilt u verblijven tijdens het NK Wielrennen Drenthe, reserveer dan bij www.vakantiehuisjes-drenthe.nl