Vallende sterren Dwingeloo

Vallende sterren Dwingeloo, in het Nationaal Park ’t Dwingelderveld kun je de vallende sterren goed zien. Het is een van de donkerste plek van Nederland. Heb jij het geluk!, wanneer je net in die periode in een vakantiehuisje verblijft aan het Dwingelderveld in Dwingeloo. Ga s’nachts eens op avontuur en je zult het hemels vinden.

vallende sterren Dwingeloo

Vallende sterren in Dwingeloo

Dwingeloo is een van de donkerste plekken van Nederland. Het Nationaal Park ’t Dwingelderveld is enorm groot. Ca. 3500 ha. hier is geen kunstmatige verlichting, je zult begrijpen dat het hier echt donker is. Bij helder weer als een meteorenregen is (dit is vaak begin/half augustus) het prachtig om naar de heide te gaan en hier in het donker te zijn. Als het helder weer is en je ligt op je rug naar de sterrenhemel te kijken en plots zie je een ster vallen. Het blijft magisch. Als je geluk hebt zie je er meerdere sterren vallen.

Vallende sterren of Meteoren

Perseïden is de benaming, maar vallende sterren is beter bekend. De jaarlijkse sterrenregen is komende week weer te zien. Dit is meestal rond begin/half augustus. Je moet er wel een beetje geluk bij hebben. Ten eerste moet het helder weer zijn. Ten tweede zul je de vallende sterren niet goed kunnen zien als het volle of halve maan is. En hoe donkerder de plek, hoe beter je ze kunt zien.

Wanneer zijn de vallende sterren te zien

Rond begin/half augustus zijn de meteoren vaak te zien. Dit natuurlijk alleen bij gunstige omstandigheden. De experts voorspellen dat dit jaar (2021) een waar spektakel zal worden vanwege de gunstige weersomstandigheden. De meteoren zullen donderdagnacht met een snelheid van ruim 200.000 kilometer per uur voorbij razen. Waarschijnlijk tussen 3 en 4 uur kunnen we misschien wel 70 meteoren  per uur zien. Maar ook de nachten ervoor en ernaar zullen er nog vallende sterren te zien zijn. Zie voor meer informatie naar bijgaand artikel van het AD .

 

Voel je hemels in Dwingeloo en misschien kun je een wens doen!

Vallende sterren zien in het Dwingelderveld Dwingeloo